A sidra é unha bebida asociada tradicionalmente a outras comunidades e non tanto a Galicia, aínda que é a comunidade nacional líder na produción de mazá por excelencia.
A súa elaboración en libros históricos está documentada no ano 950, pero a súa produción en pequenas adegas galegas privadas foi e é tradición, chegando a termos sidrarios para ser denominacións de vilas ou lugares.
Dende hai uns anos somos varias adegas en Galicia que intentamos promocionar a Sidra galega comercializándoa non só a nivel rexional ou nacional, senón tamén a nivel internacional.
Na Vila de Noia (A Coruña) no mes de agosto celebramos o "Festa da Sidra de Noia"xa que o municipio sempre tivo un costume sidrero, sendo varios individuos cunha produción propia de mazás de distintas variedades, tanto de sidra como de mesa.
Do mosto non fermentado, o noso zumo de mazá Sidra doce 100% natural e aireada (Sidra espumante 0,0% alcol) sabor puro de froita.
A partir da fermentación do mosto e dependendo das variedades de mazá que se premen para obter o seu zume, o Sidra natural e o Selecciona sidra natural, ideal para verter.
Cun suave toque de gas para o consumo no vaso, o S idra Natural Lía Gourmet , unha bebida cunha nova expresión.
A partir da mellor sidra natural conseguimos a través do proceso de gasificación Sidra escumosa cunha burbulla moi fina, así como persistente e Sidra espumosa .
Ao asociar Innovación e espírito emprendedor, obtemos o primeiro composto de sidra (coñecido como
Vermú de sidra
) o primeiro feito en Galicia integramente con sidra natural.
Demasiado Cervexa de sidra ou Cervexa De Sidra Con Mel .
De fermentacións tan curiosas como a criofermentación obtemos o
Sidra de Xeo
, un manxar de Deuses sen dúbida.
En Val do Traba, ademais de facer o tradicional marmelo doce (100% membrillo), elaboramos outros doces coa mesma consistencia en base ao noso produto estrela, o Apple.
Con azucre e Sen azucre. Con aditivos como froitos secos, froitas confitadas, chocolate ...
Máis de corenta sabores que son ideais para combinar con varios queixos, ensaladas, carnes, pans ... e perfectos para calquera aperitivo, merenda, cea ou despois de cear.
Dirección: Couto de Arriba 44
15200 Noia
A Coruña
E-Mail: info@valdotraba.es
Teléfono: 615.555.901
Sidra:
RE Nº410158 / C
RSI no 30.012870 / C
Doces de froitas:
RSI no 21.029479 / C